Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@04:15:42 GMT

آغاز برداشت محصولات جالیزی در خنج

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۱۴۸۷۷

آغاز برداشت محصولات جالیزی در خنج

ایسنا/فارس مدیر جهادکشاورزی شهرستان خُنج در استان فارس از آغاز برداشت محصولات جالیزی در این شهرستان خبر داد و اعلام کرد که محصولات تولیدی عمدتا صادر می‌شود.

علی علیپور سه‌شنبه 16 فروردین به خبرنگاران گفت: برداشت محصول صیفی در شهرستان خُنج اواسط فروردین شروع می‌شود و تا پایان خرداد ادامه دارد.

علیپور با بیان اینکه در سال زراعی جاری، 1500 هکتار از مزارع شهرستان خُنج زیر کشت محصولات جالیزی رفته است، گفت: پیش‌بینی می‌شود که امسال حدود 60 هزار تن محصول برداشت و روانه بازار داخلی و خارجی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام مسئول با بیان اینکه غالب محصولات سبزی و صیفی کشت شده در این شهرستان را هندوانه، شمام، طالبی، خیارسبز و گوجه فرنگی تشکیل می‌دهد، گفت: کورده، فیدویه، گرمشت و باغان از توابع بخش مَحمَله از مناطق عمده کشت صیفی در این شهرستان است.

علیپور با بیان اینکه، تولید محصولات خارج از فصل در این شهرستان باعث رونق اقتصادی منطقه، اشتغال زایی بالا  و تامین نیازهای غذایی کشور می‌شود، افزود: محصولات خارج از فصل به روش های تونلی فصلی یا کشت زیر پلاستیک توام با مالچ پلاستیکی کف و در هوای باز با بهره گیری از مالچ پلاستیکی، کشت می‌شود.

وی ادامه داد: از مزایای عمده این روش کشت، مصرف بهینه آب، افزایش راندمان تولید، کاهش هزینه و تولید محصول نوبرانه و خارج از فصل است.

به گفته مدیرجهادکشاورزی خُنج، محصولات زراعی تولید شده در این شهرستان به کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق، ترکیه و برخی کشورهای شمالی نظیر روسیه و آذربایجان، صادر می‌شود.

"فیدویه" روستای نمونه در آبیاری نوین

این مقام مسئول همچنین اعلام کرد که در این سال زراعی، کُل مزارع در روستای "فیدویه" شهرستان خُنج، به امکانات آبیاری نوین مجهز شده است.

علیپور با بیان اینکه اراضی باغی و زراعی فیدویه، بیش از 500 هکتار است، گفت: افزایش عملکرد، کاهش هزینه های کارگری، تغذیه مناسب گیاه، مصرف بهینه آب را می توان از مهم ترین مزایای آبیاری نوین دانست.

وی با اشاره اقلیم گرم شهرستان خُنج و افت شدید سطح منابع آب زیرزمینی، گفت: تبعات منفی ناشی از خشکسالی باعث خشک شدن مزارع و باغات، بیکاری روستاییان و مهاجرت آنان شده بود که نیاز به یک اقدام جدی و فعالیت برنامه ریزی شده برای تامین آب پایدار برای قشر زحمتکش روستایی از طرف مسئولین داشت که با همت بزرگ و تلاش ها و سرمایه گذاری بهره برداران و تسهیلات کم بهره ی توسط دولت و تلاش مضاعف کارشناسان جهادی منطقه، فرهنگ اجرای شیوه های نوین آبیاری و مصرف بهینه آب ترویج و عملیاتی شد.

علیپور ادامه داد: در سالی که مزین به شعار (تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین) شده، امید است که سایر روستاها بتوانند با الگو گیری از کشاورزان روستای فیدویه، قدم موثر و مفیدی در ارتقای شاخص های بهره وری آب، جهش تولید و بهبود اقتصاد کشور بردارند.

به گزارش ایسنا، شهرستان خُنج، با توجه به جغرافیای منطقه، گرمای هوا و شوری خاک، محدودیت شدید منابع آبی و خاکی وجود دارد اما علی‌رغم این محدودیت‌ها، بالغ بر ۹۰درصد اراضی مستعد مجهز به شیوه آبیاری تحت فشار شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها برداشت محصولات جالیزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۴۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان

صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به آغاز کشت نیشکر در استان گفت: همه ساله ۲۹ هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت نیشکر می‌رود.

او با بیان اینکه شهرستان‌های صومعه سرا و لنگرود قطب تولید نیشکر در گیلان هستند، افزود: زمان کشت این محصول از نیمه اول اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و زمان برداشت آن در آذر ماه هر سال است و فرآوری تا دی ماه ادامه داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین تصریح کرد: نیشکرکاران در زمان کاشت، داشت و برداشت محصول از هیچ‌گونه سم و کودی استفاده نمی‌کنند.

به گفته محمدی، شکر سیاه تولید شده از کیفیت و بازارپسندی مناسبی برخوردار بوده و در قالب محصول سالم عرضه می‌شود.

او همچنین گفت: استان گیلان حدود ۱۸۰ بهره بردار در زمینه کشت محصول نیشکر دارد و روش پخت شکر سیاه به صورت سنتی در کارگاه‌های محلی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: سال گذشته به ازای هر هکتار ۱۴۰۰ کیلوگرم شکر خشک به ارزش اقتصادی ۹۵ میلیارد ریال تولید شد. 

محمدی تصریح کرد: شکر سیاه، دوشاب و کف شکر از جمله تولیدات نیشکرکاران با استفاده از محصول برداشت شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • آغاز برداشت گل گاوزبان در اشکورات رودسر (فیلم)
  • ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن انواع محصولات باغی در خمین تولید شد
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • بالغ‌بر ۵۰ درصد چاه‌های عمیق جوین متقاضی مجهز شدن به پنل‌های خورشیدی هستند
  • برداشت گندم از مزارع کرمانشاه آغاز شد
  • آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع  گيلانغرب
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد